Coaching virker for ledige

Tæt kontakt med en coach får flere i job eller uddannelse i Horsens Kommune.

Langtidsledige, der før havde en duknakket og usikker tilgang til arbejdslivet, får nu masser af selvtillid og gå på mod. Årsagen: de har fået sig en coach.

Siden tilbuddet om tæt og regelmæssig kontakt med en coach startede for et år siden, har flere og flere ledige takket ja til det. Godt hjulpet af A-kasserne, der bakker op om ordningen.
- Når de ledige bombarderes med job afslag, kan de til sidst føle, at de overhovedet ikke dur til noget. Mange opgiver ævred, og når de først falder ned i den rille, skal der en ekstra indsats til for at få dem op. En coach får imidlertid rokket gevaldigt ved de lediges selvbillede og får dem væk fra følelsen af kun at være et nummer i arbejdsløshedskøen, siger Annette Nørby Duedal.

Hun tilføjer, at en coach udelukkende skal opfattes som et redskab, de ledige skal bruge til at komme ud af den negative spiral. Løsningerne skal de ledige selv finde frem til og på den måde tage ansvar for deres situation.

Tilbuddet om at få en eksamineret coach omfatter dagpengemodtagere, der er i fare for at ryge ud af dagpengesystemet, men tilbuddet gives også til kontanthjælps- og sygedagpengemodtagere. Coachen slipper først den ledige, når målet om at komme i job eller uddannelse er nået.