Colosseum skal til Aabenraa - som skaterpark

To unge kvinder planlægger at bygge en skaterrampe til unge i Aabenraa. Sammen med andre unge udvikler de ambitiøse projekter i Syd- og Sønderjylland.

- Man skal gerne have en oplevelse af at skate ned i Colosseum, fortæller Lea Agerfeldt om den ide hun og en anden ung projektmager, Katrine Latter er ved at gøre til virkelighed.

De to unge kvinder går til daglig på gymnasiet i Aabenraa, og så deltager de i et projektmagerforløb, hvor unge udvikler projekter henvendt til andre unge.

Formålet med projekterne er at gøre Aabenraa til en spændende studieby med masser af ungeliv og ungekultur.

- Og det gør de unge bedst selv, mener Susanne Gram Skjønnemann, der er Campuskoordinator ved Aabenraa Kommune. - De ved, hvad de unge tænder på, fordi de selv er unge. Vi kunne sagtens sidde og komme med en masse gode ideer, men vi er jo ikke unge mere, så vi ved ikke, hvad de unge vil have i virkeligheden, siger Susanne Gram Skjønnemann til TV SYD.

Med i projektet er 18 unge fra Tønder, Aabenraa og Sønderborg, og sammen skal de skabe en række projekter for andre unge i hver deres byer.

Nogle finder på aktiviteter, der skal gøre biblioteket til et mødested. Andre skaber streetart, finder på aktiviter til en ungdomslejr, eller en stranddag for unge.

Og det er en god ide, mener de unge selv.

- Det betyder noget, at vi kan komme ud med vores budskab, og få lov til at præge Aabenraa by, så vi kan vise, at unge, de har altså en stemme her i byen, siger handelsskoleelev og projektmager Kasper Hansen fra Agerskov til TV SYD.

Pengene til forløbet kommer fra Kulturministeriet.