TV der bevæger dig

Coop ind i grænsehandlen

01:06

Afgifter sætter den danske detailhandel under pres, lyder fra Coop, der kalder det nødvendigt at gå ind i grænsehandlen.

1 af 2

Coop blander sig nu i grænsehandlen og åbner i begyndelsen af 2013 to Fakta-grænsebutikker i Harrislee og Aventoft. Det er både forretning og et opråb til politikerne, siger Coop.

- Grænsebutikkerne har udviklet deres koncept, så de også tilbyder langt flere fersk- og dagligvarer end tidligere, og den udvikling er vi nødt til at tage alvorligt. Derfor har vi taget kampen op og etablerer nu to Fakta grænsebutikker i samme område. De to butikker vil have de fleste varer fra Faktas normale sortiment i Danmark samt de klassiske grænsevarer, siger Jesper Lien, der er adm. direktør i Coop og fungerende kædedirektør for Fakta-kæden til Dansk Handelsblad.

De to butikker har hidtil gået under navnet Sonja & Wolfgang.

Det nye initiativ kan ses som både forretning og et opråb til de danske politikere om at få gjort noget ved afgiftsniveauet herhjemme.

- Stadig flere danskere kører jævnligt over grænsen for at købe stort ind af de typiske grænsevarer på grund af de stadigt stigende afgifter i Danmark, og vi vil gerne give kunder og medlemmer mulighed for at grænsehandle i vores butikker. Den økonomiske krise kombineret med stadigt flere typer afgifter på fødevarer sætter hele den danske detailhandel under pres. I det perspektiv ser jeg vores beslutning om at etablere os i Tyskland som nødvendig, siger formand for Coops og FDBs bestyrelse, Lasse Bolander.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden