Kommune udleverede 300 borgeres cpr-numre

Haderslev Kommune har ved en fejl udleveret næsten 300 borgeres CPR-numre til en anden borger. Kommunen opdagede ikke selv fejlen.

I Gram er de vrede.

- Det er jeg sådan set sur over, siger Jimmy Nielsen til TV SYD.

Han og 297 andre borgere i Haderslev Kommune har ved en fejl fået deres CPR-nummer udleveret til en fremmed borger, da personen anmodede kommunen om aktindsigt i nogle dokumenter, der handler om vindmøller.

- Hvis det kan havne der, så kan det havne alle andre steder, fortsætter han.

quote

Hvis det kan havne der, så kan det havne alle andre steder, fortsætter han

Jimmy Nielsen, 

De borgere, der har fået deres CPR-numre udleveret til en fremmed, har nu modtaget et brev fra Haderslev Kommune, hvor de beklager fejlen. TV SYD har i dag læst den beklagelse, kommunen har sendt.

Var ikke opmærksomme på fejlen i et år

I brevet står blandt andet, at kommunen blev opmærksom på fejlen i december måned sidste år, selvom CPR-numrene blev sendt til borgeren næsten et år inden, nemlig den 21. januar 2016. Derudover skriver kommunen, at de ikke selv var opmærksomme på at CPR-numrene var blevet sendt, indtil en borger gjorde dem opmærksom på fejlen.

quote

Vores CPR-numre ligger og sejler rundt i fædrelandet. Det er jeg godt nok sur over

Jimmy Nielsen

”Haderslev Kommune er først blevet opmærksom på fejlen den 25. december 2016 kl. ca. 02:00, fordi en borger har henvendt sig til kommunen på Facebook og gjort opmærksom på dette forhold.”, skriver kommunen i det brev, som de har sendt ud til de knap 300 borgere. I brevet står der også, at CPR-numre kun er sendt til den pågældende person, og at kommunen har bedt om at dokumentet bliver slettet. CPR-numrene har ikke været tilgængelige på nettet. 

- Det er sket i januar 2016, og vi får først brevet i 2017, og det gør vi, fordi der er en, der gør kommunen opmærksom, at vores CPR-numre ligger og sejler rundt i fædrelandet. Det er jeg godt nok sur over, siger Jimmy Nielsen.

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.