TV der bevæger dig

Kommune udleverede 300 borgeres cpr-numre

Haderslev Kommune har ved en fejl udleveret disse fire personers CPR-numre til en fremmed borger. Foto: Troels Sørensen TV SYD

Haderslev Kommune har ved en fejl udleveret næsten 300 borgeres CPR-numre til en anden borger. Kommunen opdagede ikke selv fejlen.

I Gram er de vrede.

- Det er jeg sådan set sur over, siger Jimmy Nielsen til TV SYD.

Han og 297 andre borgere i Haderslev Kommune har ved en fejl fået deres CPR-nummer udleveret til en fremmed borger, da personen anmodede kommunen om aktindsigt i nogle dokumenter, der handler om vindmøller.

- Hvis det kan havne der, så kan det havne alle andre steder, fortsætter han.

Hvis det kan havne der, så kan det havne alle andre steder, fortsætter han

Jimmy Nielsen, 

De borgere, der har fået deres CPR-numre udleveret til en fremmed, har nu modtaget et brev fra Haderslev Kommune, hvor de beklager fejlen. TV SYD har i dag læst den beklagelse, kommunen har sendt.

Læs også Hård kritik: Vejle sjusker med borgernes cpr-numre

Var ikke opmærksomme på fejlen i et år

I brevet står blandt andet, at kommunen blev opmærksom på fejlen i december måned sidste år, selvom CPR-numrene blev sendt til borgeren næsten et år inden, nemlig den 21. januar 2016. Derudover skriver kommunen, at de ikke selv var opmærksomme på at CPR-numrene var blevet sendt, indtil en borger gjorde dem opmærksom på fejlen.

Vores CPR-numre ligger og sejler rundt i fædrelandet. Det er jeg godt nok sur over

Jimmy Nielsen

”Haderslev Kommune er først blevet opmærksom på fejlen den 25. december 2016 kl. ca. 02:00, fordi en borger har henvendt sig til kommunen på Facebook og gjort opmærksom på dette forhold.”, skriver kommunen i det brev, som de har sendt ud til de knap 300 borgere. I brevet står der også, at CPR-numre kun er sendt til den pågældende person, og at kommunen har bedt om at dokumentet bliver slettet. CPR-numrene har ikke været tilgængelige på nettet. 

Læs også Sjusk med cpr-numre er en menneskelig fejl

- Det er sket i januar 2016, og vi får først brevet i 2017, og det gør vi, fordi der er en, der gør kommunen opmærksom, at vores CPR-numre ligger og sejler rundt i fædrelandet. Det er jeg godt nok sur over, siger Jimmy Nielsen.

 

Læs også Nye sager om sjusk med borgernes personlige papirer

 

 

 


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App