Crash-tendere sat ind mod olie-brand

De store slukningskøretøjer, crash-tendere, fra lufthavnene i Skrydstrup, Esbjerg og Billund plus to fra Aarhus Brandvæsen blev sat ind mod branden på havnen i Fredericia.

De store slukningskøretøjer er beregnet til fly-brande. Crash-tendere er udstyret med kraftige vandkanoner, som kan begynde slukningen allerede, mens køretøjet er 70-100 meter fra det brændende fly.

- Crash-tendere er velegnede til den type brand, siger beredskabsdirektør Lars Nordahl Lemvigh, Trekantområdets Brandvæsen til TV SYD. De lægger store mængder skum ud, som kvæler ilden.

Det nye brandvæsen fik sin ilddåb i nat.

- Jeg er glad for at det fungerede godt, siger direktøren. 

Brandbiler fra store dele af Jylland og Fyn deltog i slukningen. Og alle seks beredskaber i det nye selskab deltog.

- Vi tømmer selvfølgelig ikke Vejle eller Kolding, hvis der skulle opstå brand. Men vi har trukket på bl.a. Odense, Aarhus, Silkeborg, Horsens og flere sønderjyske brandværn. Desuden har vi haft hjælp fra to tyske beredskaber, som mødte med deres egen indsatsleder.

Lars Nordahl Lemvigh har ikke overblik over, hvor mange brandfolk, der har været i aktion. Eller hvor mange, der bliver brug for til efterslukningen.

- Det er svært at komme ind i området, Der ligger materiale, som er slynget rundt ved eksplosionerne, siger han til TV SYD.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.