Cricket - en populær sport hos talentfulde asylansøgere

Cricket er en lille sportsgren i Danmark, men unge flygtninge er vilde med sporten. I Bov er cricketklubben meget glade for de unge. Uden dem - ingen klub.

Unge flygtninge og asylsøgere fra Hviding, Tønder og Toftlund er vilde med cricket, og har i den grad givet sporten én med battet.

I Bov IF Cricket er de meget glade for de unge mennesker. For uden dem ville der ikke eksistere en cricketklub.

Tilmed har de unge - alle fra Afghanistan - talent, så Dansk Cricket-Forbund sendte landstræner og to udviklingskonsulenter afsted for at se nærmere på de 23 drenge og unge mænd, der træner ved grænsehallerne i Kruså.  

quote

Jeg lever og ånder for sporten, og tænker ikke på de problemer jeg har, når jeg spiller. Kun cricket.

Sultan Shah, asylansøger og talentfuld cricketspiller, Hviding

Sultan Shah er den bedste af de 23 unge mennesker. Sultan Shah træner på U-18 landsholdet, men spiller ikke. Som asylsøger må han ikke repræsentere Danmark. 

- Jeg lever og ånder for sporten, og tænker ikke på de problemer jeg har, når jeg spiller. Kun cricket, fortæller Sultah Shah.

Cricket er til glæde for de unge mennesker, men i høj grad også til glæde for Bov IF Cricket, der slet ikke ville eksistere uden disse unge. 

- Vi får en masse gode drenge, som vil en sport, som ikke er ret mange steder i landet, fortæller Betina Jessen, der er formand for Bov Idrætsforening.

På vej mod landsholdet

Holdet startede i 4. division. Spillede hele sæsonen uden at tabe og er nu i 3. division. Og har ikke tabt endnu. Det vækker opsigt. 

- Der er nogen af de unge spillere her, som er rigtig dygtige, og her er bestemt potentiale, siger Carsten Kraushaar Martensen, der udviklingskonsulent i Dansk Cricket-Forbund. 

Om en af drengene en dag bliver at finde på det danske cricketlandshold står endnu hen i det uvisse.