Curlingpiger skøjter skotter af VM-banen

De danske curlingpiger er godt på vej mod medaljekampen ved VM efter en sikker sejr over Skotland.

Efter en sløv start på VM er de danske curlingpiger for alvor kommet i hopla, og onsdag aften gik det ud over Skotland, som danskerne besejrede 12-5.

Tidligere onsdag vandt Danmark over Korea, og dermed ligger de danske curlingpiger på andenpladsen med seks sejre og tre nederlag efter ni kampe.

- Sejren betyder, at vi er meget, meget tæt på enten at komme i semifinalen direkte, eller om ikke andet at komme til at spille kamp om en plads i semifinalen, siger formand i Dansk Curling Forbund, Niels Larsen.

Danmark var hårde ved skotterne lige fra start, og de har forbedret præstationer meget de seneste dage.

- Vi var foran 5-0 efter tre ender, hvilket er helt usædvanligt. De spillede knaldgodt, og jeg vil mene, at det er det bedste, de har spillet indtil videre.

- De har spillet bedre og bedre gennem turneringen. De havde en nervøs start, da de tabte til USA, men nu er der helt andre boller på suppen, siger Niels Larsen.

Sverige fører fortsat VM, og svenskerne var også i aktion onsdag aften, hvor de besejrede en af de andre store favoritter Canada i en tæt kamp med cifrene 5-4.

Den svenske sejr er godt nyt for Danmark, som dermed kan se Canada miste point, mens Sverige sidder tungt på førstepladsen.