Cykel-trofæ på vej til Hedensted

I de næste seks uger vil vinder-trofæet i cykel-løbet  Giro d?Italia være på vandring i de kommuner, Giro-feltet kører igennem i starten af maj næste år - deriblandt Hedensted.

Alberto Contador har løftet det i triumf mod himlen. To gange. 8,7 kilo hver gang. Og Ivan Basso har sat sit fedtede fingeraftryk på det. I 2010 og 2006. Det er et af de mest eftertragtede trofæer i den professionelle cykel-peloton.
Det handler om sejrstrofæet i Giro d?Italia. Den snoede bronzebue som en bjergside med serpentinersving.

Navnet er Senza Fine, på dansk: Uden ende. Netop den følelse, de fleste af de 198 ryttere vil blive ramt af næste år til maj, når verdens hårdeste cykelløb Giro d?Italia, indledes med de tre første etaper i Danmark med start og mål i Herning (1. og 2. etape) og Horsens (3. etape).

For at markere den nordligste start på Giro d?Italia nogensinde i Herning og Horsens, opholder sejrstrofæet sig i øjeblikket på dansk jord. I de næste seks uger vil det vandre rundt mellem rute-kommunerne, der lægger asfalt til anden og tredje etape.
I fredags ankom trofæet Sensa Fine til Holstebro og vil hele ugen være udstillet i en montre i forhallen på Holstebro Rådhus. Herefter går turen til Struer, Lemvig, Ringkøbing, Odder og Hedensted. Trofæet opholder sig en uge i hver by, inden det returneres i god behold til Giro-start sekretariatet i Herning 27. december. Herefter flyver Sensa Fine tilbage til Milano og hovedkontoret for organisationen bag løbet, RCS Sport.

Trofæet når til Hedensted i uge 50.