Cykelhold hjælper syge børn med at følge deres skolegang

Det lokale cykelhold Team X donerer i dag 100.000 kroner til Børneafdelingen på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Langtidssyge børn går glip af meget, når de ikke har mulighed for at være i skole. Men hvis de er tilknyttet Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, så bliver der lavet om på det. Cykelholdet Team X donerer i dag 100.000 kroner til Børneafdelingen på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Pengene går til indkøb af Virtual Reality Briller, der gør det muligt for langtidssygebørn at sidde hjemme eller på sygehuset og følge med i undervisningen i skolen.  

Team X støtter børn og unge, der er ramt af sygdom og anden ulykke i Esbjerg og omegn. Denne gang har de samlet 274.000 kroner ind.

Ledende overlæge på Børne- og Ungdomsafdelingen på Sydvestjysk Sygehus, Christina Bjørn, og viceborgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V), har været med til at beslutte, hvem pengene skal gå til. Viceborgmesteren tror, Virtual Reality brillerne vil gøre en stor forskel for de langtidsyge børn.

quote

Det bliver en stor dag. Det er dejligt at kunne få lov til at gøre så mange glade.

Jesper Frost Rasmussen, viceborgmester, Venstre, Esbjerg Kommune. 

- Det betyder rigtig meget. Endnu flere børn får nu mulighed for at følge deres skolegang. De kommer både til at kunne følge med fagligt og socialt med det her projekt, siger Jesper Frost Rasmussen til TV SYD.

Børneafdelingen modtager checken på 100.000 kroner, der er den største donation. Men der bliver også givet penge til syge og udsatte børn, så de kan få nogle af deres ønsker opfyldt.  

- Det bliver en stor dag. Det er dejligt at kunne få lov til at gøre så mange glade, siger Jesper Frost Rasmussen.