Cykelturist idømt forvaring for drab

En 41-årig mand med bopæl i Hamburg er mandag ved Retten i Kolding dømt til behandling på ubestemt tid og efterfølgende udvisning fra landet for drabet på den 21-årig Kasper Jacob i Christiansfeld 9. juni sidste år.

En 41-årig tyrkisk mand med bopæl i Hamburg er ved Retten i Kolding mandag kendt skyldig i drabet på den 21-årige Kasper Jacob i Christiansfeld klokken kvart i to om natten 9. juni sidste år.

Den 41-årige mand er dog frifundet for at have truet en politiassistent med en foldekniv, samt være i besiddelse af en ulovlig foldekniv, oplyser Retten i Kolding til Ritzau.

Nægtede sig skyldig

Under sagen har den tyrkiske mand nægtet manddrab, men han har dog erkendt, at han stak den 21-årige Kasper Jacob.

- Manden nægter sig skyldig i drab. Han erkender de faktiske forhold, men påberåber sig, at han handlede i nødværge, har Verner Pedersen fra lokalpolitiet i Kolding tidligere sagt til Ritzau.

Den 41-årige har forklaret, at han var på cykeltur Jylland rundt, inden han en fredag aften lagde sig til at sove på en bænk på torvet ved Kongensgade i Christiansfeld.

- Han har forklaret, at han formodede, at Kasper Jacob ville stjæle hans cykel, og at den 21-årige ville slå ham. Han siger, at han trak sin kniv for at afværge slagene og forhindre, at cyklen blev stjålet, forklarede Verner Pedersen.

Ramt flere steder

Kasper Jacob blev ramt af knivstik flere steder på kroppen. Han blev overført til Kolding Sygehus, mens hans liv var ikke til at redde.

Anklagemyndigheden krævede den tyrkiske mand dømt til psykiatrisk behandling og udvisning fra Danmark for bestandigt. En påstand, som retten valgte at følge.