Cyklister bliver sikret bedre mod højresvingsulykker

Tre syd- og vestjyske kommuner får nu penge fra Vejdirektoratet til at gøre farlige kryds mere sikre for cyklister.

Nu får cyklisterne lidt bedre mulighed for at føle sig trygge. I den kommende tid vil udvalgte trafikkryds i Kolding, Vejen og Varde kommuner blive udstyret med ekstra tiltag, der skal beskytte cyklisterne mod at blive involveret i højresvingsulykker.

Vejdirektoratets højresvingspulje giver 50.000 kroner til Varde, 140.000 til Vejen og 222.500 til Kolding. Penge der er øremærket til forbedringer i farlige kryds.

- Vi trækker stopstregerne tilbage på Vamdrupvej og Plantagevej, så cyklisterne holder foran bilerne. Derudover etablerer vi cyklistsignaler på Fuglesangsallé, siger vejingeniør hos Vejen Kommune, Anders Pedersen, til TV SYD.

quote

Det er særligt skolebørnenes krydsning af Fuglesangsallé, vi gerne vil sikre i krydset.

Anders Pedersen, vejingeniør, Vejen Kommune

Forbedringerne har et målrettet fokus.

- Det er særligt skolebørnenes krydsning af Fuglesangsallé, vi gerne vil sikre i krydset – ligesom vi også er i gang med ved Østerbyskolen.

I Kolding Kommune bliver de 222.500 kroner brugt til ti forskellige projekter.

- Der bliver lavet forbedringer på Vejlevej, Fynsvej og i den sydlige del af byen. Pengene skal blandt andet bruges på cykelfelter, fremrykkede stopstreger og nye signaler, forklarer Peter Søndergaard, der er trafikplanlægger i Kolding Kommune.

Så nu er det med at komme i gang med forbedringerne.

- Projektet her i Vejen skal stå færdig inden 31. december 2017. Så vi har lidt småtravlt, slutter Andersen Pedersen.