Dårlig mobildækning: Her er planen, der skal lappe "sorte" huller

Ifølge regerings digitale vækstplan, skal teleselskaberne til at bruge hinandens sendemaster. Det skal lappe de "sorte" huller i mobilnettet.

Den idé kan lappe omkring 50 procent af de "sorte" huller, der i dag er i mobildækningen i Danmark. Det mener teleanalytiker Torben Rune.

- Hvis bare et teleselskab dækker et område, kan det betjene kunder hos alle selskaber. Ligesom vi kender det, fra når vi er på ferie i udlandet, siger Torben Rune til JydskeVestkysten.

Men det kan også give store problemer, hvis selskaberne begynder at bruge hinandens sendemaster, siger en anden teleanalytiker.

- Laver man denne model belønner man de selskaber, som ikke investerer i bedre teleinfrastruktur og straffer dem, der investerer i bedre teleinfrastruktur, fordi deres net skal bruges af flere kunder, siger analytiker John Strand.

- Man fjerner simpelthen hele incitamentet for at forbedre netværket. I værste fald kan det betyde, at mængden af steder med dårlig forbindelse forøges, siger John Strand til JydskeVestkysten.

Regerings vækstplan præsenteres tirsdag, men lækkede dokumenter fra rapporten løfter mandag sløret for planen.