Dæk-manden er glad for sne

Kommunerne har problemer med sneen, fordi det koster penge at få den væk. Trafikanterne skælder ud over dårligt føre. Børn synes, sneen er herlig - og så er der dæk-forhandlerne. De er glade.

Jesper Mikkelsen fra Klakring Autoværksted ved Juelsminde har travlt, og det er han glad for. Bilisterne har brug for en masse udstyr, når det sner, og føret er dårligt.

Han har solgt hundredevis af vinterdæk i løbet af de seneste to uger. En af hans mekanikere går rundt og synger "Dæk og Fælge - Dæk og Fælge", fordi han monterer dæk hel dagen.
 
- Hans øjne ligner nærmest alu-fælge med mønster, siger Jesper Mikkelsen.

To sæt er godt

Vinduesviskere, batterier, frostvædske og sne-kæder går som varmt brød. Sne-kæder er ellers noget, Jesper Mikkelsen sjældent har solgt. Han fortæller, at sneen åbenbart er kommet som lidt af en overraskelse for private bilister.

- Firmaer skifter altid til vinterdæk i god tid, siger han, men de private nøler og venter altid til sidste øjeblik med at købe vinterdæk. Det kan ellers godt betale sig at have to sæt dæk og fælge til sin bil, tilføjer Jesper Mikkelsen.

Kaffen er klar

Fire vinterdæk koster op mod 3.000 kroner med montering, og så kommer fælgene oveni. Men investeringen i fælge og dæk kommer tilbage i løbet af to-tre år.

Hvis man kun har et sæt fælge og skifter sommer- og vinterdæk på dem to gange om året, så koster det næsten 1300 kroner, og det skal man ikke gøre ret mange gange, før pengene er hjemme igen.

- Vi har ikke fået så megen sne på Julesminde-kanten som andre steder. Men hvis der alligevel er nogen, der kører fast, så har vi kaffe på kanden, siger Jesper Mikkelsen.