TV der bevæger dig

Dagbog fra Michael Hansen: Kæntring er et billede på mit OL

Michael Møller Hansen i sejlads i sin Laser. Foto: William West, AFP/Scanpix

Fredericiasejleren er færdig ved sit første OL. Nu bliver han i Brasilien og hepper på de andre, danske atleter. Her er femte udgave af hans dagbog.

Dag 5:

Lang dag med sejlads på to forskellige baneområder. Først på tv-banen og så langt slæb ud i de store bølger til sidste sejlads ved det her OL.

I første sejlads laver jeg endnu engang en perfekt start og kan holde sporet ud til venstre side af banen. Lykkedes endelig med at sætte en hel sejlads sammen uden de store fejl og så er jeg tilbage i topplaceringerne med en 5. plads.

Anden sejlads var udenfor bugten i de store dønninger. Vigtigt at få omstillet teknikken til de nye forhold! Endnu en kanonstart og god fart i de tekniske forhold, holder mig helt fremme i sejladsen. Midt på 2. kryds ligger jeg vel 6-7 stykker, da det utænkelige sker: jeg taber skødet ud af hånden og kæntrer til luv.

15 sejlere overhaler mig, mens jeg kæmpe med at få rejst båden op igen. Matematikken vil det faktisk så uheldigt, at det koster 4 placeringer i den samlede stilling, hvor jeg rykker ned på 25. pladsen.

Dagens kæntring er egentlig et godt billede på mine oplevelser af den sidste uges sejladser. Jeg har startet rigtig godt og ofte været med fremme i sejladsen. Men jeg har alt for mange gange smidt top-10 placeringer væk med taktiske og tekniske fejl. Sport på det højeste niveau er bare ubarmhjertigt og selv de mindste fejl bliver straffet – netop det både elsker og hader jeg ved elitesport J.

OL er slut for mit vedkommende. Men jeg bliver hernede den næste uge og hepper på de andre danske atleter, startende med Anne-Marie i radialernes medalrace mandag.

Læs også Her kan du se hvornår de lokale OL-helte skal i ilden

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden