Dagens positive: Ingen bøder ved Vojens-skoler

Færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi har i dag oplevet det positive, at bødeblokke slet ikke kom i brug med to skole-startskontroller i Vojens. På to timer ved henholdsvis Bregnbjergskolen og Povlsbjergskolen blev der ikke konstateret én eneste overtrædelse.

- Tværtimod bemærkede vi en ægte interesse for trafiksikkerhed blandt lærer, børn og forældre. F. eks. var der rigtig mange børn, som cyklede til skole iført cykelhjelm, og der var mange forældre, som ?bragte? deres børn til skole ved at cykel sammen med dem, sioger vicepolitiinspektør Chr. Skovfoged fra færdelsafdelingen.

Ingen blitzet i to timer

Fotovognen - Automatisk Trafik Kontrol (ATK) - sparede også på blitzen ved skolen i Nr. Nebel. I godt to timer her til morgen blitzede den ikke en eneste gang.

Lærer kørte uden sele

Fredag var færdselspolitiet på skolekontrol i Esbjerg, Varde og Haderslev kommuner. Og bortset fra de nævnte mønster-skoler var normal-billedet de andre steder:

22 blitzet af fotovogn på Nordre Boulevard i Varde.
Fire bilister uden sele på Søndergade i Holsted.
Fem bilister uden sele Jakob Gades Alle, Vejen.
Tre bilister - bl.a. en af skolens lærere - uden sele ved Fourfeldskolen i Esbjerg. Her blev i alt fundet 11 forseelser i alt. Bl.a. en bil med fejl og mangler, en ulovlig knallert uden ansvarsforsikring, en håndholdt mobil og en uden kørekort.

En ung mand blev standset, fordi han ikke bruge sele. Han havde ikke noget kørekort, men viste et sygesikringskort som legitimation. Det viste sig at være en kammerats sygesikringsbevis, fordi han havde køreforbud efter en tidligere, alvorlig færdselsforseelse.