Dagplejemor beholder sit job

Haderslev Kommune vurderer at børnene ikke har været i fare. Derfor får det ingen konsekvenser.

Haderslev Kommune har nu undersøgt den meget omtalte sag om en dagplejemor i Haderslev og skriver nu på deres Facebookside, at dagplejemoren kan genoptage arbejdet på mandag.

TV SYD har talt med Børn- og Unge chef i Distrikt Nord, Thomas Vestergaard Andersen, der fortæller, at der har været tale om et intensivt undersøgelsesforløb.

- Vi har modtaget en række henvendelser fra vidner, og nu har vi talt med alle involverede i sagen, vi har besøgt butikken og foretaget en samlet vurdering af hele forløbet, og vi vurderer ikke, at børnene på noget tidspunkt har været i fare, siger Thomas Vestergaard Andersen til TV SYD.

Derfor får hele sagen ingen konsekvenser for dagplejeren. - Dagplejeren genoptager sit arbejde mandag, siger Thomas Vestergaard Andersen.

Han mener ikke kommunen overreagerede på den facebook-opdatering der i går blev delt flittigt, hvor man ser de fem små børn stå - tilsyneladende - alene på gaden.

- Det er uden betydning for os, hvor en eventuel klage kommer fra. Om det er de sociale medier eller en direkte henvendelse til os. Vi skal tage sådan en klage alvorligt og undersøge, hvad der er sket, så forældrene kan være trygge ved at aflevere deres børn hos dagplejen. Og det er det, vi har gjort, siger Thomas Vestergaard Andersen fredag til TV SYD.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.
Helle Sørensen ejer den butik, dagplejeren handlede i, mens børnene stod udenfor. Hun forklarer, hvad der skete.