Damer mangler tag over hatten

Sønderborg har noget så usædvanligt som et hatte-museum, men det bliver hjemløst og har brug for nye lokaler.

Museet er skabt af Sønderborg Hatte Laug af 1996. Det holder til i det gamle vandtårn i Redstedgade, og det er det, der er problemet. Vandtårnet er til salg, og derfor har hatte-lauget brug for nye lokaler, oplyser formand Ester Fick.

Hatte-optog

Hatte-museet er kendt ud over landets grænser. Netop i dag er der arrangeret internationalt hatte-træf i Sønderborg, og det begyndte sidst på formiddagen, da 150 hatte-bærende damer gik fra banegården over den gamle bro med Sønderborg Garden i spidsen.

De besøgte Rådhuset, hvor de blev modtaget af borgmester Aase Nygaard, og derfra gik hatte-optoget videre til Hotel Comwell, hvor der var frokost, underholdning og udveksling af "pige-ting", som formanden udtrykte det.

Deltagerne i hatte-træffet kom fra Norge, Tyskland og Danmark.

Tusinder af hatte

Formand Ester Fick har benyttet dagen til at slå på hatte-pulden for at få løst lokale-problemet. Ester Fick frygter, at vandtårnet allerede er solgt.

- Vi aner ikke, hvad vi skal gøre ved vores store samling på over flere tusind hatte, siger Ester Fick. Dertil kommer beklædning og tidligere tiders pragtfulde håndarbejder. Samlingen har vi dels købt, indsamlet og fået som gave siden 1996.

Hatte-museet har siden 1998 benyttet to etager og et depotrum i det gamle Vandtårn.

- Vi mener naturligvis, at vort museum er unikt og en lillesøster til kvindemuseet i Århus. Mange har besøgt museet, og hatte-lauget har fået megen ros for samlingen, siger Ester Fick.