Danfoss-direktør savner Schlüter

Danfoss-direktør Niels B. Christiansen mener, at Danmark nu ?har brug for en Schlüter, en Thatcher eller en Merkel". Der er brug for politikere, som også tør træffe upopulære beslutninger, vurderer Danfoss-direktøren.

Når der er behov for reformer bl.a.  omkring efterlønnen så har landet brug for politikere med mod og som tør fortælle befolkningen, at Danmark har en levestandard, som ikke længere  modsvares af vores samlede indsats, siger Niels B. Christiansen lørdag til dagbladet "Der Nordschleswiger".

Chefen for den største danske industri-virksomhed, som globalt beskæftiger  mere end 20.000 medarbejdere, advarer politikerne mod at tro ?at staten  kan være en vækstgenerator".

- Jeg tror ikke meget på det med at man  nu bare skal dele ud af offentlige midler, få et kæmpeunderskud for at  drive noget i gang. Det er Danmark for lille til at det betyder noget i det  store billede om der nu skal bygges et sygehus mere eller mindre. Det er vigtigt i et land som Danmark at sætte tæring efter næring og sørge for, at man har styr på statsbudgetterne. Det har lige nu den konsekvens, at man
 er nødt til at holde igen med de offentlige udgifter. Der skal føres en stram  finanspolitik med tæring efter næring. En lav lønudvikling og skatterne i ro  er nødvendige for at sikre gode rammebetingelser for erhvervslivet for at  sikre den danske konkurrencekraft, mener Niels B. Christiansen.