TV der bevæger dig

Danfoss-firma flytter produktion til Polen

Produktionen af elvarme-kabler flyttes fra Ulvehavevej i Vejle til Polen. (googleMaps)

Den Danfoss-ejede virksomhed, Devi, som producerer el-varmekabler flytter produktionen til Polen til foråret. Det betyder afskedigelse af 40 medarbejdere.

Danfoss begrunder flytningen med, at produktionen har været delt mellem Vejle og Polen. Det var så meningen, at Vejle skulle satse på specialløsninger, men det marked er ikke vokset nok.

- Desuden forudser vi for de kommende år en generel markedsnedgang i det vigtige, franske marked som følge af ændret lovgivning, der træder i kraft ved årsskiftet. Produkterne til det franske marked udgør en betydelig del af vores produktion i Vejle. Udviklingen betyder, at vi må indskrænke vores produktionskapacitet, og derfor påtænker vi nu at samle vores produktion i Polen, siger direktør for Danfoss? forretningsområde for elvarme, Jacob Madsen.

Beklager flytning

Jacob Madsen, vicepræsident i Danfoss, beklager flytningen af danske arbejdspladser til udlandet.

- Flytningen sker som et led i en effektiviseringsproces. Og fordi, vi ikke har opnået den vækst, vi havde forudset inden for specialløsninger som varme i fodboldbaner og gulvvarme i tog.

Forlader ikke Vejle

Vicepræsidenten understreger, at Danfoss ikke har planer om at forlade Vejle.

- Vi beskæftiger i dag globalt 450 medarbejder, hvor de 200 medarbejdere er ansat i Vejle. Heraf er cirka 40 medarbejdere beskæftiget med produktion af el-varmeprodukter, siger Jacob Madsen.

Trine Jørgensen, tillidskvinde for de timelønnede, kalder det en trist beslutning.

- Der er medarbejdere, der har været beskæftiget i virksomheden i både 10 og 20 år. Så det gør ondt. Nu håber vi, at dialogen med ledelse bliver god, siger Trine Jørgensen til vejleamtsfolkeblad.dk.

Hun nævner, at virksomheden ved den seneste fyringsrunde var god til at hjælpe medarbejderne videre.

DEVI har siden 2003 været en del af Danfoss gruppen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden