Danfoss køber danske Sondex

Danfoss køber Kolding-virksomhed og styrker sin position på det globale marked for varmeoverførsel.

Danfoss og Sondex har indgået aftale om, at Danfoss køber det privatejede Sondex Holding A/S. Det meddeler Danfoss A/S i en pressemeddelelse.

Sondex er en førende global spiller på markedet for varmeoverførselsteknologier, hvor virksomheden udvikler, producerer og sælger pladevarmevekslere. Dermed passer Sondex godt ind i Danfoss’ varmeforretning, Danfoss Heating, og købet af Sondex understøtter koncernens strategiske fokus på at opbygge ledende markedspositioner og investere i vækst.

- Sondex er en veldrevet virksomhed, der leverer gode resultater. I Sondex har man en unik ekspertise inden for pladevarmevekslere, som passer perfekt ind i vores portefølje. Vi er stærke på forskellige områder, og ved at gå sammen skaber vi et endnu stærkere tilbud i markedet til glæde for vores kunder , siger Niels B. Christiansen, koncernchef & CEO, Danfoss.

Sondex har hovedkvarter i Kolding, og selskabet har omkring 1.200 medarbejdere fordelt verden over. Når myndighederne har godkendt handlen, vil selskabet blive integreret i Danfoss Koncernen som en del forretningssegmentet Danfoss Heating.