Danfoss sælger millard-forretning

Danfoss sælger produktionen af kompressorer til køleskabe til Aurelius. Forretningen har en omsætning på knap tre milliarder årligt og beskæftiger 3000 ansatte.

Salget får ikke konsekvenser for danske ansatte. Produktionen foregår alene i Kina, Tjekkiet og Tyskland, oplyser kommunikationsdirektør Ole Daugbjerg til TV SYD.

Køb skal godkendes

Købet skal godkendes af forskellige konkurrencemyndigheder. Den endelige overdragelse forventes at finde sted inden for de næste to-fire måneder.

Udviklings-potentiale

Det industrielle holdingselskab Aurelius AG har hovedkontor i München. Selskabet mener, at der er udviklingspotentiale i det danske firmas afdeling for kompressorer til køleskabe og frysere. Det tyske selskab har planer om at udvide aktiviteten. Ikke mindst indenfor teknologi med lavt energiforbrug og til mobile køleskabe.

- Nye, højt energioptimerede kompressorer vil snart blive lanceret på markedet. Sammen med de næste års store investeringer i en ny, innovativ kompressorløsning står det klart, at denne forretning vil markere sig som leverandør af kompressorer på længere sigt, siger dr. Dirk Markus, CEO for Aurelius.

Vigtig leverandør

- Vi er glade for, at Danfoss efter vores køb af Schabmüller GmbH af Sauer Danfoss i 2007 igen har besluttet sig for at sælge et datterselskab til Aurelius.

Household Compressors vil fortsat være en vigtig leverandør til Danfoss Koncernen, fordi Danfoss og dets salgsselskaber forbliver distributør og således vil fortsætte de nuværende salgsaktiviteter for lette kommercielle kompressorer til markedets segmenter og regioner, skriver Danfoss i en fælles pressemeddelelse.

Satser mere på klima og energi

Danfoss er Danmarks største industrikoncern med over 100 virksomheder rundt om i verden og 26.000 ansatte. Frasalget af forretningen for husholdningskompressorer sker fordi koncernen i sin strategi har valgt at prioritere andre områder indenfor klima og energi.