Danfoss til politikerne: Gør noget

Danfoss overvejer at flytte produktionen til udlandet, hvis ikke politikerne gør noget for at forbedre konkurrenceevnen.

6.000 arbejdspladser på Danfoss bliver flyttet til udlandet, medmindre politikerne gør noget.

- Hvis Danmark ikke tager nogle industripolitiske initiativer allerede nu, vil produktionsmedarbejdere i Danmark om 10 år være en uddøende race, fordi Danmark ikke er konkurrencedygtig, siger administrerende direktør i Danfoss Niels B. Christiansen til Mandag Morgen.

Fremstillingsindustriens andel af BNP er faldet fra 16 procent i 2000 til 11 procent i dag.

Niels B. Christiansen savner konkrete initiativer, der skal ændre Danmarks negative kurs.

- Det går i den rigtige retning, men for langsomt. Jeg hører fra alle partier - på nær Enhedslisten - en forståelse af væsentligheden af konkurrenceevnen, og at det at have en eller anden grad af produktion er vigtigt, siger han til Mandag Morgen.

Vækst- og erhvervsminister Ole Sohn (SF) er enig i, at Danmarks konkurrenceevne er blevet ringere de senere år. Derfor er der taget nogle initiativer.

- Vi har blandt andet lavet en skattereform, der sænker skatten på arbejde - det har erhvervslivet efterspurgt. Jeg har også nedsat et virksomhedsforum, som ser på, hvordan vi får afbureaukratiseret regler, siger Ole Sohn til Mandag Morgen.