TV der bevæger dig

Danfoss til politikerne: Gør noget

Danfoss advarer politikerne on, at hvis de ikke gør noget, kan det blive nødvendigt for Danfoss at flytte hele produktionen til udlandet.

Danfoss overvejer at flytte produktionen til udlandet, hvis ikke politikerne gør noget for at forbedre konkurrenceevnen.

6.000 arbejdspladser på Danfoss bliver flyttet til udlandet, medmindre politikerne gør noget.

- Hvis Danmark ikke tager nogle industripolitiske initiativer allerede nu, vil produktionsmedarbejdere i Danmark om 10 år være en uddøende race, fordi Danmark ikke er konkurrencedygtig, siger administrerende direktør i Danfoss Niels B. Christiansen til Mandag Morgen.

Fremstillingsindustriens andel af BNP er faldet fra 16 procent i 2000 til 11 procent i dag.

Niels B. Christiansen savner konkrete initiativer, der skal ændre Danmarks negative kurs.

- Det går i den rigtige retning, men for langsomt. Jeg hører fra alle partier - på nær Enhedslisten - en forståelse af væsentligheden af konkurrenceevnen, og at det at have en eller anden grad af produktion er vigtigt, siger han til Mandag Morgen.

Vækst- og erhvervsminister Ole Sohn (SF) er enig i, at Danmarks konkurrenceevne er blevet ringere de senere år. Derfor er der taget nogle initiativer.

- Vi har blandt andet lavet en skattereform, der sænker skatten på arbejde - det har erhvervslivet efterspurgt. Jeg har også nedsat et virksomhedsforum, som ser på, hvordan vi får afbureaukratiseret regler, siger Ole Sohn til Mandag Morgen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden