Danish Crown fyrer 26 i Blans

26 slagteriarbejdere mister deres job på slagteriet i Blans ved Sønderborg. I alt fyrer Danish Crown 150 ansatte fordelt på fire slagterier.

Antallet af slagtninger falder, fordi der ikke er slagtesvin nok, og Danish Crown forventer, at tilførslen falder yderligere de kommende måneder.

- Vi kunne se nedgangen komme allerede i foråret, men de mange helligdage gjorde, at vi i første omgang undgik afskedigelser. De seneste uger har det dog knebet med at holde vores slagterier i gang om fredagen, så derfor ser vi desværre ingen anden udvej end at skære i bemandingen, siger produktionsdirektør, Søren F. Eriksen, i en pressemeddelelse.

Nedgangen i antallet af slagtninger betyder, at slagteriet i Blans har fået overkapacitet. Derfor flyttes en del af den nuværende produktion i Faaborg til Blans for at sikre effektiviteten. Det resulterer i 80 fyringer i Faaborg.

På slagteriet i Blans ved Sønderborg mister 26 ansatte deres job, i Herning opsiges 29, mens 24 ansatte i Ringsted mister deres arbejde. Medarbejderne opsiges i løbet af august og september.