Dankort-nedbrud koster Haahr millioner

Dankort-nedbruddet koster Haahr Benzin i Vejle i omegnen af to millioner kroner. Først kl. 15.16 kunne kunder igen tanke på selskabets tankanlæg.

- Vi fik det første kreditkort kørt igennem kl. 15.16, oplyser Elo Sørensen fra benzinselskabets hovedkontor i Vejle. Og nu begynder det at gå stærkt. Så vi håber, det er ved at være overstået.

Haahr Benzin har udelukkende selvbetjeningstanke, hvor man ikke kan bruge kontanter. Og det omfattende nedbrud betyder, at ikke kun Dankort rammes. Alle kreditkort ? internationale og danske ? kører over samme system.

- De tankstationer, som har forberedt sig, kan køre off-line. Og de kan stadig betjene kunder med deres egne kontokort, fortæller Elo Sørensen. Men det her ramme mange.

Haahr Benzin skønner, at Dankort-nedbruddet koster omkring 2 mio. kr.

- Det er jeg i hvert tilfælde bagud i omsætning på nuværende tidspunkt, siger han til TV SYD.

- Vi har før været ramt af nedbrud på nettet, men aldrig så omfattende og i så lang tid. Det viser, hvor sårbart samfundet er, siger Elo Sørensen.

Dankort-systemet er ramt af et omfattende nedbrud i hele landet, da noget gik galt med en planlagt systemopdatering i løbet af natten.

- Lige nu er situationen den, at vi har nogle problemer med dankort-systemet, der gør, at vores transaktioner ikke går igennem, siger Ulrik Marschall, kommunikationskonsulent hos Nets, ved 7-tiden mandag morgen.