Dankort-systemet er gået ned

Det vil være klogt at tage kontanter med, når du tager på arbejde her til morgen. Dankort-systemet er nemlig gået ned.

Forbindelsen til datacentralen forsvandt ved 05.15-tiden mandag, fortæller selskabet bag dankort-systemet, Nets. Problemet skyldes, at der gået noget galt med en planlagt opdatering, lyder det.

- Lige nu er situationen den, at vi har nogle problemer med dankort-systemet, der gør, at vores transaktioner ikke går igennem, siger Ulrik Marschall, kommunikationskonsulent hos Nets, til Ritzau.

- Vi arbejder meget hårdt på at få løst problemer meget hurtigt, tilføjer han.

Butikker opfordres til at gå over til en såkaldt offline-procedure. Hvis man gør det, vil kunder ikke mærke de store problemer, lyder det.

- Hvis man slår over på offline-proceduren, kan man godt modtage betalinger. Dem, der har problemer, er de ubemandede tankstationer og billetautomater, siger Ulrik Marschall.

Dankortsystemet er gået ned natten til mandag på grund af systemopdatering, der ikke gik som forventet, lyder forklaringen.

- Det er sket i forbindelse med en planlagt opdatering af systemet. Det er i forbindelse med det, at der noget, der er gået galt, men jeg har ikke detaljerne, fortæller kommunikationskonsulent Ulrik Marschall fra Nets.