TV der bevæger dig

Dankortsvindel i retten

00:28

1 af 2

Det er en af de største sager om kopiering af dankort, såkaldt "skimming", som på torsdag skal udrulles ved retten i Holstebro.

Fem rumænere mellem 26 og 42 år står tiltalt for i ti tilfælde at have monteret teknisk udstyr på pengeinstitutters hæveautomater og tankstationer.

På den måde har de kopieret kortenes magnetstriber og afluret pinkoderne og efterfølgende lavet kopi-kort.

Svindlen er bl.a. sket i Erritsø og Bramdropdam på OK-stationer.

Kortene har de så brugt til at hæve kontanter på hæveautomater i Japan. I alt har de hævet 110.590 kroner og derudover forsøgt at hæve 338.000 kroner, lyder det i anklageskriftet.

Svindelnummeret blev opdaget efter at Midt- og Vestjyllands Politi i september 2012 fik en anmeldelse om, at der var monteret det såkaldte "skimming"-udstyr på en tankstation.

Politiet overvågede tankstationen og kunne i den forbindelse anholde to rumænere.

- Skimming-udstyret så professionelt ud og der er formentlig ingen af kortindehaverne, der har opdaget, at deres kort blev kopieret og pin-koderne afluret, fortæller anklagerfuldmægtig Charlotte Pedersen.

De to rumæneres opholdssted blev sporet til et sommerhus i Thorsminde. Her fandt politiet yderligere tre rumænere og en del kopieringsudstyr. De har alle fem siden sidder varetægtsfængslet. Grundlovsforhørene blev dengang holdt for lukkede døre.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden