Danmark vinder VM-sølv i holdspeedway i Vojens

Danmark vinder sølv ved hold-VM i speedway på hjemmebane i Vojens. De forsvarende mestre fra Polen tager guldet.

Danmark vinder VM-sølv i speedway for hold på hjemmebane i Vojens. Holdet førte mod slutningen, men måtte se Polen smutte forbi til allersidst.

Danmarks speedwaylandshold tog revanche for sidste års fiasko ved hold-VM, da det blev til sølvmedaljer ved søndagens finale i Vojens. Og det endda uden den skadede trefoldige verdensmester Nicki Pedersen.

Danskerne lå endda til guld undervejs, men to sidstepladser i de to sidste heats til Hans Andersen og Kenneth Bjerre betød, at Jan Stæchmanns mandskab måtte nøjes med sølv.

Løbet skulle oprindeligt have været kørt lørdag aften, men blev afbrudt og aflyst på grund af regnvejr efter bare fire heat. På det tidspunkt lå Danmark sidst af de fire hold.

Søndag begyndte alle fire hold imidlertid fra nul igen, og det udnyttede danskerne til at få sig et langt bedre udgangspunkt. De førte faktisk med tre point efter otte af de 25 heat.

Men så vågnede de øvrige nationer op, og midtvejs i stævnet var der kun fem point mellem bedste og dårligste hold. De polske storfavoritter begyndte dog stille og roligt at røre på sig, og da Tomasz Gollob vandt heat 16 foran Hans Andersen, var Polens føring oppe på fem point.

Niels-Kristian Iversen leverede en spektakulær indsats i 19. heat, hvor han i sidste sving overhalede to konkurrenter og dermed bragte Danmark á point med polakkerne i spidsen af tabellen.

Dermed var der spænding i hvert eneste heat i en tæt afslutning. Afgørende blev det dog, at holdkaptajn Hans Andersen ikke fik point i næstsidste heat.

Det betød, at polakkerne førte med to point inden sidste heat, og så var det nemt for veteranen Tomasz Gollob at køre guldet hjem til de forsvarende verdensmestre fra Polen, mens Sverige vandt bronze.

Resultatet af finalen i hold-VM i speedway, kørt på Vojens Speedway Center:
1. Polen, 44 point (Tomasz Gollob 12, Jaroslaw Hampel 11, Rune Holta 10, Janusz Kolodziej 6, Adrian Miedzinski 5), 

2. Danmark, 39 (Bjarne Pedersen 9, Kenneth Bjerre 9, Niels Kristian Iversen 9, Nicolai Klindt 6, Hans Andersen 6), 

3. Sverige, 35 (Andreas Jonsson 13, Antonio Lindback 10, Jonas Davidsson 7, Fredrik Lindgren 3, Magnus Zetterstrom 2), 

4. Storbritannien, 33 (Chris Harris 11, Lee Richardson 9, Scott Nicholls 5, Tai Woffinden 6, Simon Stead 2).