TV der bevæger dig

Danmarks flotteste tyr er sydjysk

De syd- og sønderjyske kvægavlere klarede sig godt på Landsskuet. Det var således den fire år gamle Limousine-tyr Slågård Bernard fra Erik Kjær Carstensen, Eskelund ved Brørup, der blev kåret som Landsskuets bedste tyr på tværs af de 15 kødkvægracer.

En lang række syd- og sønderjyske dyr stod i forreste række, da Landsskuet 2010 i Herning lørdag sluttede med uddeling af de prestigefyldte ærespræmier til de allerbedste af de 2.300 dyr fra landet.

Syd- og Sønderjylland gjorde sig traditionen tro mest gældende inden for den store kvæg-udstilling, hvor lokale avlere hjembragte ikke mindre end 36 ærespræmier.
 
Den mest prestigefyldte af ærespræmierne blev givet til en Limousine-tyr fra Erik Kjær Carstensen i Brørup, der vandt konkurrencen om den flotteste tyr på tværs af de i alt 15 kødkvægsracer.

I alt fik regionen 52 ærespræmier, idet blandt andet også fåreavler Mogens Ladefoged fra Hodde hentede ikke mindre end otte ærespræmier for sine Texel-får.

Landsskuet, der er Nordeuropas største dyreudstilling, havde 40.685 gæster, hvilket stort set svarer til sidste års resultat, hvor 40.579 besøgte Landsskuepladsen i Herning.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden