Danmarks sidste minefelt er nu ryddet

Halvøen Skallingen er nu fri for miner. Det markeres officielt torsdag ved at den sidste mine bliver sprængt i luften af transportministeren.

Dermed har Danmark overholdt sine internationale forpligtelser i henhold til Ottawa-konventionen, hvor Danmark i lighed med en række andre lande forpligter sig til en fuldstændig destruktion af farlige minefelter på de pågældende landes territorium.
hvor

8.000 miner fundet

Kystdirektoratet har siden foråret 2006 og frem til foråret 2012 gennemgået det gamle tyske minefelt fra 2. verdenskrig over tre faser, og under rydningen er der fundet ca. 8000 miner eller dele deraf. En del af disse miner var så farlige, at de er blevet bortsprængt på stedet.

Alene under rydningens fase tre er der over halvandet år fundet ca. 100 miner eller minedele om dagen.

180.000 gæster

Området er tilbageført til det oprindelige landskab. Det betyder, at hele Skallingen nu igen er frit tilgængelig for de mere end 180.000 gæster, der hvert år nyder naturen på strande og klitter.

Bog om minerydningen

I forbindelse med minerydningen har Kystdirektoratet støttet tilblivelsen af en bog med titlen ?Minerydning Skallingen? ? historien om rydningen af Danmarks sidste minefelt. Bogen vil blive præsenteret ved arrangementet på Skallingen af transportminister Henrik Dam Kristensen.