Dans og crossfit på Legeskibet i Sønderborg

Et legeskib fyldt med aktiviteter og leg for børn er kommet til Sønderborg Havn. På legeskibet er der gratis leg med skibets matroser.

Dans, spil og parkour er normalt ikke aktiviteter, man forbinder med et skib. Men på Legeskibet, der ligger ved Sønder Havnegade i Sønderborg Havn, er det netop de aktiviteter, man tilbyder gæsterne. Ombord på legeskibet er der "legematroser", der vil byde på forskellige lege, for eksempel klatring, spil, dans, crossfit og parkour.

Det er Gerlev Idrætsefterskole og Gerlev Legepark, der sammen med Syddansk Universitet står bag projektet, og hos Sønderborg Kommune glæder de sig til at åbne legeskibet.

- Vi glæder os rigtig meget til at invitere masser af børn til Legeskibet. De skal først og fremmest lege, have det sjovt og måske finde nye venner. Samtidig får de en masse sidegevinster, som de måske er mindre bevidste om, men som vi er glade for - sådan noget som at styrke fællesskab og sundhed og at sætte fokus på aktiviteter tæt på vandet, fortæller Dennis Lykke, der er kulturkonsulent i Sønderborg Kommune i en pressemeddelse

Legetskibet har åbent for leg onsdag-fredag 10-17 og lørdag 11-18. 

I forbindelse med at skibet er i Sønderborg er Sønder Havnegade lukket for trafik.