Dansk bibliotek fester i Flensborg

Det danske bibliotek i Nørregade i Flensborg har forladt 80?er-looket. Efter tre måneders arbejde med ny indretning fremstår det danske bibliotek i Nørregade i Flensborg nu i retro-stil mikset med moderne biblioteksdesign - og det markeres med åbent hus lørdag.

I tæt samarbejde med en større projektgruppe fra Flensborg Bibliotek og på baggrund af adskillige brugerinterviews, har arkitektfirmaet Arkitema fra Århus stået for indretningen.

Stilfuld genbrug

Vist er der købt gulvbelægning, nye lamper og borde, men nyindretningen er præget af møbelperler hentet frem fra støvede kældre, samt genanvendte reoler stillet op i gennemtænkt, stilren orden. Farver og indretning er nøje afstemt med bibliotekets og brugernes ønsker.

Gammelt hus igen moderne

Da biblioteket i Nørregade blev indviet i 1959 blev det omtalt som et af efterkrigstidens smukkeste nordiske folkebiblioteker. Med sit kantede snit og turkisgrønne facadefliser fremstod huset med tiden umoderne, for nu igen at vise sin modernitet i tidens retrobølge. Arkitema har formået at skabe en tidssvarende indretning i en nordisk toneart og med dyb respekt for funktionalitet, lysindfald og husets proportioner.