Dansk Byggeri dumper Horsens Kommune

Horsens Kommune styrtdykker i Dansk Byggeris seneste analyse. Her ligger Horsens nummer 92 ud af 98 kommuner.

Horsens Kommune er rutsjet fra en plads som nummer 15 til en plads som nummer 92 på Dansk Byggeris liste over kommunernes erhvervsvenlighed.

De seneste to år har Horsens Kommune ellers ligget i toppen med placeringer som nummer 12 og 15 ud af landets 98 kommuner. Den seneste analyse fra 2015 giver dog drøje hug til kommunen. Kun seks kommuner i hele landet er placeret dårligere end Horsens.

Borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S) mener dog ikke, der er grund til store bekymringer.

- Der er gang i byggeriet i Horsens, og det er næsten ikke til at skaffe en håndværker, så det er svært at klage. Men det er da altid ærgerligt at falde ud på den måde i en undersøgelse.

Borgmesteren erkender dog, at der er områder, hvor kommunen kan blive bedre.

- Vi skal nok være bedre til at vejlede på vores hjemmeside omkring byggesagsbehandlinger og sagsbehandlingstider, forklarer han.

Analysen fra Dansk Byggeri er bygget op ud fra 29 erhvervspolitiske indikatorer. Horsens Kommune dumper blandt andet på byggesagsbehandlinger og udlicitering af tekniske opgaver. Samtidig er kommunen i følge undersøgelsen blevet dårligere til at udvikle virksomheder. Men den konklusion giver Peter Sørensen ikke meget for.

- Vi har rigtig godt gang i byggesektoren i kommunen - og det er sådan set det vigtigste. Vi er samtidig en af de kommuner, der bygges allermest i. Vi har en god dialog med Dansk Byggeri - og jeg har ikke tænkt mig at dukke nakken, fordi vi ikke ligger i toppen i en analyse, slutter han.

Andre kommuner i regionen bider sig dog stadig fast i toppen i af Dansk Byggeris analyse. Billund Kommune toppede sidste år listen, og ligger i år nummer syv, mens Vejen Kommune er røget fra en andenplads til en fjerde på listen.