Dansk Byggeri: Sønderjyske byggepladser står for skud lige nu

Syd- og Sønderjylland er i øjeblikket hårdt plaget af tyverier fra byggepladser.

På trods af overvågning og dyre GPS-løsninger kan entreprenørerne i Syd- og Sønderjylland ikke have deres maskiner i fred.

quote

Der er ingen tvivl om, det er et stort og stigende problem for bygge- og anlægsvirksomhederne.

Niels Nielsen, branchedirektør, Dansk Byggeri

Ifølge Dansk Byggeri tager tyvene et område ad gangen.

- På ét tidspunkt opererer de i ét område, og på et andet tidspunkt opererer de i et andet område. Lige i øjeblikket er det åbenbart Sønderjylland der må stå for skud, sagde branchedirektør i Dansk Byggeri, Niels Nielsen, til studievært Mikkel Skovsgaard i fredagens 19.30-nyheder.

Men ikke kun Sønderjylland rammes af tyverierne.

- Vi har desværre ingen præcis registrering af tyverierne. Men der er ingen tvivl om, det er et stort og stigende problem for bygge- og anlægsvirksomhederne.

Spørgsmålet er så, om politiet gør nok, for at få tyverierne stoppet.

- Tyverierne har et stort omfang. Vores medlemsvirksomheder føler ikke, at politiet gør en tilstrækkelig indsats. Det er rigtig ærgerligt.

Kan branchen selv gøre mere?, spurgte studievært Mikkel Skovsgaard.

- Jeg synes allerede, vi gør meget: Indhegning, videoovervågning og gps-sporing. Hver dag, når arbejdet begynder og slutter, der må man tage sine forholdsregler. Alle har nok set, når de kører forbi et vejarbejde efter arbejdstid, at de mindre maskiner er hejst op i kranerne. Det er ikke for sjovt, men for at forebygge tyverier, slutter branchedirektøren.