Dansk Folkeparti forsøger at forklare sig

Dansk Folkeparti i Haderslev forsøger i helsides-annoncer at forklare, at et ja til byggetilladelse ikke er det samme som et ja til en stor-moske med bedetårn.

Et enigt byråd vedtog, at der ikke skal dispenseres fra planlovens bestemmelser. Det betyder, at et bedetårn og en eventuel kuppel ikke må blive højere end 12 meter.

Dansk Folkeparti stemte også for den lille del af byggeplanerne. Men partiet føler, at mange har troet, at de stemte for en moske i Haderslev.

- Vi har alene stemt om, at der ikke skal dispenseres for kommuneplanens bestemmelse om, at der ikke må bygges højere end 12 meter i det industriområde, hvor det muslimske bedehus ligger. Det vil sige, at højden på det planlagte bedetårn skal reduceres fra 19 til 12 meter, siger Peter Kofod Poulsen.

Dansk Folkeparti peger på, at byggeriet kun kan forhindres, hvis byrådet laver en lokalplan, som direkte forbyder en moske i området. Derfor har partiet foreslået, at spørgsmålet sendes ud til folkeafstemning.

- For os er det helt naturligt, at man spørger vælgerne om en så vigtig og principiel sag. Der hersker en række myter om byrådsmødet tirsdag. Én af dem er, at byrådet skulle have godkendt en moske. Det er lodret forkert, fastslår Peter Kofod Poulsen.