TV der bevæger dig

Dansk Folkeparti: Sæt et grænsehegn op tværs gennem hele Sønderjylland

00:29

Dansk Folkeparti vil sætte et grænsehegn op på tværs af Sønderjylland. På

En fysisk barriere i form af et tre meter højt grænsehegn med pigtråd, bevægelsessensorer og overvågningskameraer bør afløse stikprøvekontrollen ved grænsen, mener Dansk Folkepartis gruppeformand i Europaparlamentet, Anders Vistisen. Foto: Pia Thordsen

1 af 2

Efter en studietur til grænsen mellem Ungarn og Serbien har Dansk Folkeparti fundet en grænsemodel, som bør kopieres på den dansk-tyske grænse. Det mener partiets gruppeformand i Europaparlamentet, Anders Vistisen

- Vi er meget begejstrede i Dansk Folkeparti over det, vi har oplevet i Ungarn. Modellen er en-til-en den, som vi foreslår, at man indfører mellem Danmark og Tyskland, siger Anders Vistisen til Politiken.

Modellen består af en fysisk barriere i form af et tre meter højt grænsehegn med pigtråd, bevægelsessensorer og overvågningskameraer. Grænsehegnet mellem Ungarn og Serbien er kombineret med asylbehandling på grænsen i såkaldte transitzoner, hvor asylansøgere er frihedsberøvet, mens deres sager behandles. Transitzonerne er eneste adgang til at søge om asyl.

Den ungarske model indebærer, at asylansøgerne frihedsberøves i containerlejre, mens deres asylansøgning behandles. Og der er ingen øvre grænse for sagsbehandlingstiden.

Politikere i EU og en række internationale interesseorganisationer har udtrykt udtrykt hård kritik af systemet, og herhjemme har Flygtningenævnet netop afgjort, at forholdene for asylansøgere i Ungarn er for usikre til, at Danmark kan sende asylansøgere dertil. Men kritikken gør ikke indtryk på Dansk Folkeparti.

- Det er da ikke luksus på nogen måder, men forholdene var ganske fine til formålet, som er at tilbageholde mennesker, indtil deres asylansøgning er afgjort, siger Anders Vistisen til Politiken.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu