TV der bevæger dig

Dansk minister i Tyskland

Anke Spoorendonk er første danske minister i Tyskland.

Anke Spoorendonk fra det danske mindretal i Sydslesvig bliver kultur-, Europa-, og justitsminister i delstatsregeringen i Slesvig-Holsten.

Mindretallet i Sydslesvigsk Vælgerforening (SSV) indgår i den ny koalitionsregering sammen socialdemokraterne og De Grønne.

Anke Spoorendonk var spidskandidat for SSV ved valget 6. maj, og hun bliver den første danske minister i delstatsregeringen.

De Grønne har udpeget Monika Heinold til ny finansminister, mens partiets spidskandidat, Robert Habeck, bliver ny landbrugs- og miljøminister. Desuden får han hæftet en ny betegnelse på sin ministerpost - Energiewende - omstilling af energisektoren, oplyser Flensborg Avis.

Dermed er der fire områder til SPDs kommende ministre - området med erhverv, undervisning og de videregående uddannelser er samlet i én post, indenrigsministeriet og socialministeriet. Foreløbig står det kun fast, at partiets spidskandidat, Torsten Albig, bliver ny ministerpræsident.

Den nye regering sikrer, at de danske skoler i Sydslesvig bliver økonomisk ligestillet med tyske skoler. Den tidligere regering ville nedsætte tilskuddet til de danske skoler med 15 procent.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden