Dansk nedtur i Counter Strike: Astralis er ude af VM

Begge danske hold er ude af verdensmesterskaberne i Counter Strike: Global Offensive inden slutspillet.

De forsvarende mestre Astralis kommer ikke til at løfte trofæet igen ved Eleague Major-turneringen i computerspillet Counter Strike: Global Offensive (CS: GO).

Det danske e-sportshold tabte mandag aften sin tredje kamp i mellemspillet og er dermed ude af turneringen før de afgørende kampe i slutspillet. 

Danskerne var tvunget til at vinde opgøret mod amerikanske Cloud 9, men kom skidt fra start og tabte de første fem runder.

Astralis var bagud 6-9 ved pausen, da der opstod en kortvarig strømafbrydelse i hallen i Atlanta, USA. 

Strømmen kom tilbage, men det gjorde det danske hold ikke. Cloud 9 vandt den indledende pistolrunde efter sidebyttet og de efterfølgende seks runder, så kampen endte 16-6.

Astralis har haft et tungt efterår, hvor holdet har måttet undvære sin normale snigskytte og stjernespiller, Nicolai "device" Reedtz fra Vejle, på grund af en stressrelateret mavesygdom. 

"Device" vendte tilbage på holdet i en ny rolle ved Major-turneringen, der regnes for det uofficielle verdensmesterskab og årets vigtigste turnering.

Han var sit holds bedste i den afgørende kamp, men det var altså ikke nok til at sikre videre deltagelse i turneringen.

Også det andet danske hold, North, er ude af turneringen. Det stod klart allerede søndag efter tre nederlag i tre kampe - det ene af dem i danskeropgøret mod Astralis natten til søndag dansk tid.

Dermed er det op til Finn "karrigan" Andersen at bære det danske håb videre. Han spiller for det USA-baserede Faze Clan, der har vundet sine tre første kampe i turneringen.