TV der bevæger dig

Dansk og tysk politi skal arbejde sammen

02:19

Politiet på begge sider af den dansk/tyske grænse skal i fremtiden hjælpe hinanden mere. Foto: Claus Torp

1 af 2

Der skal være bedre samarbejde mellem dansk og tysk politi. Derfor mødes en dansk og to tyske ministre tirsdag i Padborg, hvor de vil præsentere og iværksætte et historisk nyt samarbejde mellem danske og tyske politimyndigheder.

I området ved den dansk-tysk grænse i Sønderjylland vil danske og tyske politifolk fremover arbejde meget tættere sammen.

Tirsdag skydes et dansk/tysk politisamarbejde i gang. Det bliver i form af et pilotprojekt om fælles patruljering. Det oplyste Justitsministeriet fredag i et svar til Folketingets retsudvalg.

Spørgsmålet om fælles politipatruljering i grænseområdet har i nogen tid været drøftet mellem danske og tyske myndigheder, fremgår det af svaret til Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

Detaljerne i projektet er ikke offentliggjort endnu, men de vil blive præsenteret på et pressemøde i Padborg tirsdag.

Her deltager ud over danske og tyske politichefer den danske justitsminister Karen Hækkerup (S), indenrigsministeren i Schleswig-Holstein, Andreas Bretner og Dr. Ole Schröder fra Indenrigsministeriet i Berlin.

Der er tale om et "historisk nyt samarbejde mellem danske og tyske politimyndigheder," hedder det i en pressemeddelelse. Det er den såkaldte Prüm-aftale, en traktat om grænseoverskridende samarbejde mellem forskellige EU-landes politistyrker, som baner vejen for de fælles patruljer.

Formålet med aftalen er en bedre bekæmpelse af grænseoverskridende kriminalitet og terrorisme.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden