Dansk selskab bestiller fly til 12 milliarder kroner

Nordic Aviation Capital i Billund bestiller og får option på 90 propelfly.

Det danske selskab Nordic Aviation Capital har på den igangværende flymesse i Paris bestilt fly eller fået optioner på fly til en samlet værdi af 1,6 milliarder euro (knap 12 milliarder kroner).

Der er afgivet ordre på 35 fly af typen ATR-600 og option på yderligere 55, skriver selskabet i en pressemeddelelse. Administrerende direktør i selskabet, Kim Graven-Nielsen, glæder sig over aftalen.

- Vi er godt tilfredse. Det er en vældig stor handel. Vi har gjort det et par gange før, og det er måden at føre markedet på i denne her industri, siger han til Ritzau.

Nordic Aviation Capital er en forholdsvis anonym virksomhed i Danmark, men ikke desto mindre verdens største operatør af propeldrevne fly, der sidder på omkring 30 procent af verdensmarkedet.

Selskabet er hjemmehørende i Billund og leaser fly til flyselskaber over hele verden. Med jysk beskedenhed fremhæver den administrerende direktør en forsigtig strategi som nøglen til succes.

- Vi driver en konservativ forretning, og det forsøger vi at blive ved med. Vi lever godt og stille, men lever formentlig mere ude i verdenen end i Danmark, siger Kim Graven-Nielsen.

Nordic Aviation Capital leverer fly til en lang række små og store flyselskaber - heriblandt Lufthansa og Air Baltic.

Selskabet opererer primært i Asien, Europa og Sydamerika.

I Danmark er forretningen mere begrænset, men virksomheden har leveret fly til det nystartede flyselskab Air Alsie, der har base i Sønderborg lufthavn.

ATR-600 fremstilles af de europæiske fly og industrivirksomheder EADS og Finmececcanica.