TV der bevæger dig

Dansk selskab bestiller fly til 12 milliarder kroner

Selskabet har købt stort ind af flytypen ATR-600. (Foto: EADS).

Nordic Aviation Capital i Billund bestiller og får option på 90 propelfly.

Det danske selskab Nordic Aviation Capital har på den igangværende flymesse i Paris bestilt fly eller fået optioner på fly til en samlet værdi af 1,6 milliarder euro (knap 12 milliarder kroner).

Der er afgivet ordre på 35 fly af typen ATR-600 og option på yderligere 55, skriver selskabet i en pressemeddelelse. Administrerende direktør i selskabet, Kim Graven-Nielsen, glæder sig over aftalen.

- Vi er godt tilfredse. Det er en vældig stor handel. Vi har gjort det et par gange før, og det er måden at føre markedet på i denne her industri, siger han til Ritzau.

Nordic Aviation Capital er en forholdsvis anonym virksomhed i Danmark, men ikke desto mindre verdens største operatør af propeldrevne fly, der sidder på omkring 30 procent af verdensmarkedet.

Selskabet er hjemmehørende i Billund og leaser fly til flyselskaber over hele verden. Med jysk beskedenhed fremhæver den administrerende direktør en forsigtig strategi som nøglen til succes.

- Vi driver en konservativ forretning, og det forsøger vi at blive ved med. Vi lever godt og stille, men lever formentlig mere ude i verdenen end i Danmark, siger Kim Graven-Nielsen.

Nordic Aviation Capital leverer fly til en lang række små og store flyselskaber - heriblandt Lufthansa og Air Baltic.

Selskabet opererer primært i Asien, Europa og Sydamerika.

I Danmark er forretningen mere begrænset, men virksomheden har leveret fly til det nystartede flyselskab Air Alsie, der har base i Sønderborg lufthavn.

ATR-600 fremstilles af de europæiske fly og industrivirksomheder EADS og Finmececcanica.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden