Dansk vognmand bygger stort i Flensborg

Det danske speditions- og vognmandsfirma Frode Laursen er i fuld gang med at opføre et nyt, stort logistikcenter tæt på motorvej A7 syd for den dansk-tyske grænse, skriver Flensborg Avis.

Det danske speditionsfirma håber allerede i år at kunne begynde byggeri af lager- og kontorbygninger i et tværkommunalt erhvervsområde vest for Flensborg.

Firmaet har allerede erhvervet en 95.000 kvadratmeter stor grund, hvor logistikcentret får lagerkapacitet og kontorfaciliteter på sammenlagt 33.500 kvadratmeter.

- Vi sender i løbet af kort tid en byggeansøgning, og så kan vi

påbegynde byggeriet, så snart tilladelsen er givet, siger direktør i Frode Laursen A/S, Anders Balle til Flensborg Avis.

50 arbejdspladser

Grundhandelen er arealmæssigt den største i et industriområde i hele regionen. Frode Laursen vil investere godt 110 mio. kr. og regner med omkring 50 arbejdspladser. I alt vil virksomheden dermed have omkring 200 medarbejdere i Flensborg-området.

- Investeringen hos os er en understregning af Jyllands-rutens centrale betydning for samhandelen mellem Skandinavien og det europæiske fastland, sagde Flensborgs overborgmester Simon Faber i forbindelse med præsentationen af planerne.

Kræver trafiksikker løsning

Flensborgs danske overborgmester benyttede lejligheden til at kræve en fremtidssikker løsning af de trafikale problemer med at passere motorvejsbroen over Kieler Kanalen, der i disse måneder er totalt spærret for lastbiltrafik i forbindelse med akutte renoveringsarbejder, skriver Flensborg Avis.