Danske børn integrerer flygtningebørn

I Hedensted skal unge flygtninge sættes sammen med danskere på deres egen alder. Kommunen håber, at det nye projekt kan fremme integrationen.

Lørdag starter Hedensted Kommunes nye forsøg på at integrere unge flygtninge. Flygtningene i projektet er alle mellem 15 og 22 år og opholder sig lovligt i Danmark. De får alle en dansk ”integrationsven” på deres egen alder, som skal hjælpe dem med at falde til i lokalområdet, lære dem det danske sprog og forstå den danske kultur.

Sonita Mazoori er én af de flygtninge, som i dag blev parret med en dansk pige på sin egen alder. For et år og tre måneder siden flygtede hun fra Afghanistan til Danmark helt alene. Nu går hun i 10. klasse og er godt i gang med at lære det danske sprog.

Hør Sonita Mazzori fortælle, hvorfor hun er med i projektet.

I første omgang varer projektet i et år, hvorefter resultaterne skal evalueres. Hedensted Kommune håber, at det nye projekt vil fremme integrationen, og at de unge flygtninge nemmere kan falder til i Danmark, når de har en kammerat på deres egen alder, der kan hjælpe dem.

Ifølge Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet søgte 1.700 uledsagede mindreårige asyl i Danmark fra januar til og med november 2015.

De unge flygtninge og danskere legede en ballonleg for at lære hinanden at kende. Se her, hvordan det gik til.

Se mere i TV SYDs nyhedsudsendelse kl. 19:30 på TV 2 eller TV SYD +.