Danske gamere snubler på vej til finale i Counter-Strike

De fem danskere på Astralis misser finalen i en major-turnering i Polen efter at have tabt semifinalen 1-2.

Det danske hold Astralis med vejlenseren Nicolai 'Dev1ce' Reedtz har lørdag tabt semifinalen mod Gambit i en stor Counter-Strike-turnering i den polske by Krakow.

Efter en intens kamp med mere end 10.000 tilskuere tabte Astralis 1-2. De fem danskere går dermed glip af at skulle spille i finalen søndag.

Holdet slog ellers storfavoritten SK Gaming ud af major-turneringen fredag. SK Gaming, der er tyskejet, ligger øverst på verdensranglisten.

Men Gambit, som har spillere fra Rusland, Kasakhstan og Ukraine, kunne danskerne ikke slå - til stor ærgrelse for den danske anfører, Lukas "gla1ve" Rossander.

- Det er noget pis. Det er så tæt i øjeblikket i CS, at det stort set udelukkende handler om, hvordan man spiller på dagen. Vi tabte for mange dueller, og det er, som om vi er for passive i forhold til vores normale spil.

- Man må også anerkende, når de andre er gode, og det har Gambit været i denne turnering, siger han i en pressemeddelelse.

Foruden Lukas Rossander består Astralis af Andreas "Xyp9x" Højsleth, Markus "Kjaerbye" Kjærbye, Peter "dupreeh" Rasmussen og Nicolai "dev1ce" Reedtz.

På Twitter ønsker danskerne deres modstander tillykke med sejren.

- Tillykke til @GambitEsports (Gambits twitterkonto, red.) med finalepladsen! Det er velfortjent. Vi kunne ikke holde dem nede, skriver holdet.

Det affødte en kommentar fra Gambit, der svarede:

- I tvang os til at arbejde for det, skriver holdet på Twitter.

Finalen bliver spillet søndag eftermiddag, hvor Gambit enten skal møde det polske hold Virtus Pro eller brasilianske Immortals.

I major-turneringen i Krakow spilles der om en million dollar - svarende til knap 6,4 millioner kroner.

Weekendens Major-turnering er en af to om året. I januar i år vandt Astralis major-turneringen i Atlanta i USA. Her lød præmien på 500.000 dollar.