TV der bevæger dig

Danske og tyske fans til kamp

04:53

Mange steder blev der søndag aften vist EM-fodbold på storskærm. Men næppe med danske og tyske fans forenet side og side. Denne herre holdt med Danmark.

1 af 2

Knivsbjerg var søndag aften det usædvanlige samlingssted for både tyske og danske fodbold-fans, der på det traditionelle tyske mødested sammen ville se EM-kampen mellem Danmark og Tyskland.

Det var det tyske mindretals dagblad i Danmark, Der Nordschleswiger og JydskeVestkysten, der var gået sammen om at vise kampen på storskærme på Knivsbjerg.

Meningen var, at den ene halvleg skulle vises på dansk - og den anden halvleg på tysk.

Både tyske og danske fans var mødt frem for at støtte deres respektive landshold.

- Jeg tror, kampen ender 2-2, forklarede pedel Benny Ravn fra Genner, der med sine malede Dannebrog i ansigtet dog nok inderst håbede på en dansk sejr.

Knivsbjerg er et bakkedrag mellem Aabenraa og Haderslev, som "Den tyske forening for det nordlige Slesvig" købte helt tilbage i 1893 som et led i den nationale kamp mellem dansksindede og tysksindede om Sønderjylland.

Lige efter Anden Verdenskrig sprængte danske modstandsfolk et granittårn på bakken i stykker. Kun runierne er tilbage, men Knivsbjerg er forblevet samlingspunkt for det tyske mindretal i Danmark.

Indtil for nyligt lå der på Knivsbjerg en "æreslund" for faldne sønderjyske soldater i tysk tjeneste - også kendt som SS'ere. Så sent som i marts i år traf det tyske mindretal en historisk beslutning: Nemlig at ændre betegnelsen fra ÆRESLUND til MINDESTED.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden