Danske sanglege jager krigsminder på flugt

Det går som en leg at lære dansk for de 3-5 årige flygtningebørn, der er startet i Esbjerg Kommunes nye legestue for børn fra asylcenteret i Hviding.

De synger og leger på dansk i den nye legestue, som Esbjerg Kommune har åbnet for børn fra asylcenteret i Hviding.

Børnene skal lære dansk, og det gør de på den nye legestue gennem sang, højtlæsning og lege.

- De lærer mange ting, fx dansk kultur og dansk mad og dansk sprog. Det er meget vigtigt, at de lærer det. Jeg lærer også nogle gange dansk sprog fra min søn, fortæller en smilende Saleh Afzali. Hans fireårige søn Ahminullah er startet i legestuen, og udover at hjælpe drengen med at lære det danske sprog, så har legestuen også hjulpet ham på en anden måde.

quote

 Jeg lærer også nogle gange dansk sprog fra min søn.

Saleh Afzali, kriminaltekniker/asylansøger

 

Ahminullah var mærket af den afghanske krig, som forældrene flygtede fra. Men efter at han startede i legestuen, har han fået det bedre.

- Nu er han startet her, og nu er hans problem næsten væk, fortæller Saleh Afzali, der i hjemlandet arbejdede som kriminaltekniker. Nu bor han med sin familie på Asylcenter Hviding.

Først og fremmest er det dog sproget og kulturen, børnene skal lære. Og det gør de ved at blive bombarderet med danske ord.

- Vi er jo dem, der skal lære dem dansk, så derfor er vi jo nødt til hele tiden at tale med dem, men selvfølgelig er det meget velovervejet, hvordan, og hvor mange ord vi bruger, når vi taler med dem, forklarer pædagog i legestuen, Anni Rosenstand.

Der går i øjeblikket 17 børn i legestuen.

Se et klip fra asyllegestuen her: 

Det går som en leg at lære dansk for de 3-5 årige flygtningebørn, der er startet i Esbjerg Kommunes nye legestue for børn fra asylcenteret i Hviding.