Danske skoleelever får øget støtten i Sydslesvig

Nedskæring i støtten til danske skoleelever i forhold til tyske er nu fortid med nyt budget i Slesvig-Holsten.

De danske skoleelever i Sydslesvig får nu atter det samme tilskud som eleverne på de offentlige tyske skoler. Det oplyser Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), efter at der er vedtaget et nyt delstatsbudget i Slesvig-Holsten.

- Vi har forud for landdagsvalget lovet vores vælgere, at vi ville gøre alt for at stoppe den destruktive mindretalspolitik, som den konservativ-liberale forgængerregering indledte i 2010, siger SSW's landsformand og landdagsmedlem Flemming Meyer i en pressemeddelelse.

Han er både lettet og glad for at kunne sige, at partiet har leveret, hvad det har lovet.

De tidligere regeringspartier vedtog i 2010 at skære i tilskuddet til de danske skoleelever i Sydslesvig.

Det førte blandt andet til en demonstration med mere end 10.000 deltagere og beskyldninger fra dansk side om, at det var et brud med ånden i København-Bonn-erklæringen fra 1955.

På baggrund af sagen gik SSW til valg med det mål at få en ny regering i delstaten - og eventuelt selv være med i den. Dette skete efter valget i maj sidste år.

Det vigtigste krav for SSW var ligestillingen mellem de danske skoler og de offentlige tyske.

- Delstatsregeringens budget for 2013 markerer ikke blot en ny tilskudspolitik over for de danske skolebørn i Sydslesvig, men er også udtryk for en generel ny mindretalspolitisk kurs i Slesvig-Holsten, siger SSW's gruppeformand Lars Harms.

Således vil også det danske mindretals kulturorganisation, Sydslesvigsk Forening, igen modtage samme tilskud som før nedskæringer fra den tidligere regering.

Det samme gælder flere andre organisationer inden for både det danske og det frisiske mindretal samt sinti og roma.

2013-budgettet indeholder også støtte til flere vuggestuepladser samt bevarelse af 300 lærerstillinger, som ellers var sløjfet.