Danskerne rejser helst til Syddanmark

Visit Denmark fortæller i en ny undersøgelse, at danskerne helst tager på ferie- og erhvervsrejser i Region Syddanmark.

Danskerne holder helst ferie i Danmark, og er du blandt en af dem, der gør netop det, så er der en god sandsynlighed for, at du har opholdt dig i Region Syddanmark. Hele 30 pct. af danskernes kommercielle overnatninger i 2014 var nemlig i den sydjyske region, skriver Visit Denmark i en ny undersøgelse.

- Som feriedestination trækker Syddanmark med et mangfoldigt kystprodukt med den mere rå vestkyst og den mere milde østkyst. Derudover ligger Legoland i regionen, og så er det også her, vi ser flest campingpladser, forklarer viceadministrerende direktør i VisitDenmark, Lars Erik Jønsson, i en pressemeddelelse.

Det er også til at aflæse af listen over danskernes favorit-destinationer i deres hjemland. Godt nok ligger København på en suveræn førsteplads, men Varde kommer lige efter dem. Derudover er både Billund, Tønder og Sønderborg også i top 15.

Dannmarks samlede kommercielle overnatninger i 2014 var på 23,6 mio. og heraf var 7,2 mio. i Region Syddanmark.

Rapporten omhandler kun kommercielle overnatninger og indeholder derfor ikke danskere, som overnatter hos venner og familie, holder ferie i eget sommerhus, benytter Airbnb, låner et feriehus eller overnatter i lystbådehavn.

Klik selv rundt i tallene nedenfor og se, hvor mange overnatninger, der var i de forskellige region i 2014.

Overnatninger | Create infographics