Danskerne svigter bilbranchen syd for grænsen

For blot et år siden lå de tyske værkstedspriser på 30 - 50 procent under de danske priser. Det betød masse af danske kunder i de tyske værksteder. Men det er slut nu.

Bilforhandlere og værksteder i Flensborg klager 
over tab af danske kunder, det skriver Flensborg Avis tirsdag aften.

Det danske marked har ifølge avisen tilpasset sine priser,  og derfor er turen over grænsen ikke længere rentabel for danske kunder.

quote

Det danske marked forsøger at holde trit med deres tyske konkurrenter, også når det gælder priserne, og det synes at virke.

Mark Christiansen, BMW Autohaus Bauer, Flensborg

Igennem mange år har danskere fået repareret deres bil på et tysk værksted fordi priserne lå 30 - 50 procent under de danske priser - men sådan er det ikke længere.

- Vi har en solid dansk kundebase på omkring 3500 kunder. Det er næsten en fjerdedel af vores kunder, siger Mark Christiansen fra BMW Autohaus Bauer til Flensborg Avis.

Det samme gælder for Autohaus Sand Jensen. Danskerne i firmaets kundekreds er så høj som 80 procent, men efter flere års konstant strøm af kunder fra nord, falder antallet af kunder.

- Mange af vores kolleger klager over kraftige fald i deres danske kundekreds. Det danske marked forsøger at holde trit med deres tyske konkurrenter, også når det gælder priserne, og det synes at virke, siger Christiansen.

Ifølge avisen tilpasser danske værksteder sig i dag i langt højere grad det tyske marked og kan matche de tyske priser, og selvom Tyskland stadig er billigere end Danmark, er prisforskellen ikke så stor, at en tur over grænsen er umagen værd.