TV der bevæger dig

De ældre vandt kampen

En gruppe ældre beboere i I. P. Schmidts Gård i Fredericia kunne mandag aften fejre, at deres kamp mod byrådets flytteplaner lykkedes.

En gruppe ældre beboere i I. P. Schmidts Gård i Fredericia kunne mandag aften fejre, at deres kamp mod byrådets flytteplaner lykkedes. De kan blive boende i deres ældrekollektiv, som politikerne ellers havde planer om at lukke for at lave bygningerne om til kommunale kontorer.

Dermed slutter de ældres kamp for at undgå en tvangsflytning. Det hele kulminerede i dag med en demonstration forud for byrådsmødet i Fredericia.

Både beboere og frivillige hjælpere har forsøgt at få politikerne til at skifte holdning. Og da der skulle stemmes for eller imod forslaget i byrådssalen, valgte flertallet altså at lade de ældre blive boende.

Flertallet, nemlig S, SF, DF og K har mandag aften stemt for, at lejligheder og aktiviteter bevares på I.P. Schmidts Gård. Dermed har brugere og beboere fået deres ønske opfyldt.

Det var S og SF, der foreslog, at lejligheder og aktiviteter på I.P. Schmidt Gård skulle fortsætte. Venstre med borgmester Kenny Bruun OOlsen (V) holdt fast i flytningen - men undlod at stemme hverken for eller imod ved afstemningen i en fyldt byrådssal med mange af de berørte ældre og deres støtter som tilhørere.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden