De er fanget i RKI-registret – nu får de hjælp

Gældsramte borgere i Kolding og omegn kan fra i dag få hjælp af en nyåbnet gældsrådgivning. Forbrugerrådet Tænk og Kolding Kommune står bag.

Knapt fem procent af borgerne i Kolding Kommune er registret som dårlige betalere i RKI-registret, og fra i dag behøver de ikke køre langt, for at søge hjælp til at få økonomien på ret køl igen.

Et nyt rådgivningscenter målrettet folk med lav indkomst og stor gæld åbnede nemlig i Kolding i dag. Her vil frivillige rådgivere stå til rådighed på biblioteket i Kolding hver onsdag fra 16 til 18 for at hjælpe borgere, som ikke kan få styr på økonomien.

- Vores frivillige rådgivere hjælper med at skabe overblik over regninger, gæld og indtægter. Derudover kan vi f.eks. hjælpe ved at kontakte kreditorer for at lave en aftale om tilbagebetalinger og dermed forhåbentligt anvise en vej ud af det økonomiske morads, som alt for mange danskere desværre er fanget i, siger formand for Forbrugerrådet Tænk, Anja Philip.

quote

Ofte møder vi folk, der har optaget dyre lån i de unge år, og nu slæber man så rundt på gælden. 

Jørgen Okholm, gældsrådgiver, Forbrugerrådet Tænk’s gældsrådgivning, Esbjerg

Flere og flere søger hjælp

Gældsrådgivningen i Kolding er det syvende gældsrådgivningscenter, Forbrugerrådet Tænk åbner i Danmark.

Esbjerg har i syv år haft et lignende rådgivningscenter, og erfaringen her er, at flere og flere henvender sig for at få gældsrådgivning. I dag er der venteliste til rådgivningen i Esbjerg.

Ifølge Jørgen Okholm, som er gældsrådgiver i Forbrugerrådet Tænks gældsrådgivning i Esbjerg, er der mange årsager til at folk ender i uoverskuelig gæld:

- Ofte møder vi folk, der har optaget dyre lån i de unge år, og nu slæber man så rundt på gælden. Det kan også være sygdom og skilsmisse eller salg af fast ejendom med tab, der har bragt folk i økonomisk uføre, siger han til TV SYD.

Siden Tænks gældsrådgivning åbnede for syv år siden har 12.000 danskere fået hjælp i et af landets syv rådgivningscentre.