De fattige bliver fattigere - men der er hjælp at hente

Eva Nissen hører til de danskere med den laveste indkomst. Men hun har fundet et sted, der kan hjælpe hende på vej.

En analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at alle indkomstgrupper i Danmark har haft en rekordlav indkomstfremgang - på nær de rigeste, der har fået knap 240.000 kr. mere mellem hænderne siden krisen. 

quote

Jeg fik hjælp til at få budgetter op at køre. Det betyder meget med rådgivningen, når man ikke selv har så godt styr på sådan nogle ting. Det er utroligt, at de har så meget overskud

Eva Nissen, aktiveringsmedarbejder, Cafe Parasollen

Særligt slemt står det til i Haderslev, der er en af 10 kommuner med landets fattigste indbyggere. I 2002 havde Haderslev 1,7 procent et-årsfattige, altså indbyggere, der tjener mindre end halvdelen af medianindkomsten i Danmark. 

Men der er dog hjælp at hente. På Cafe Parasollen i Haderslev ansætter man folk i aktivering. En af dem er Eva Nissen, der med to hjemmeboende børn og en månedsindkomst på 3.500 kr. falder i fattigdomskategorien. Hun arbejder i køkkenet og modtager gratis økonomisk rådgivning.

- Jeg fik hjælp til at få budgetter op at køre. Det betyder meget med rådgivningen, når man ikke selv har så godt styr på sådan nogle ting. Det er utroligt, at de har så meget overskud, siger Eva Nissen.

Eva har arbejdet i både børnehaver og skoler, men hvis det stod til hende, vil hun helst blive på Cafe Parasollen.

Du kan møde Eva Nissen og lære mere om Cafe Parasollen i aftenens 19.30 udsendelse på her på siden.